Get to know our story & mission

Maak kennis met ons verhaal en onze missie

Hoi,

Ik ben Bettina, oprichtster en ontwerper van het merk Ducksday. Gevestigd in België, dat kleine land met het onvoorspelbare weer.

Ik zou je graag willen vertellen hoe het merk is begonnen, maar sta mij toe JOU eerst een vraag te stellen. Wat was je mooiste jeugdervaring en herinnering?

Laat ik een kleine bescheiden gok doen: de eerste keer met je tenen in de zee, achterop de fiets van je moeder zitten, iets zoeken in het zand (wat er niet was), de dierentuin ontdekken, een wandeling maken door de stad terwijl het pijpenstelen regent, buiten verstoppertje speelt met je buren en vrienden of verrast wordt door de eerste sneeuwvlokken die uit de lucht vallen? Ik ben er vrij zeker van dat het geen tv-kijken was, maar eerder een mooi moment buitenshuis.

Wat mij betreft is dat zeker het geval. Ik was altijd buiten, ongeacht het weer!

Toen ik opgroeide, volwassen werd en zwanger werd, besefte ik dat ik hetzelfde wilde voor mijn kind(eren): een toekomst en eindeloze herinneringen in de natuur.

Ik ging op zoek naar leuke en kwalitatieve outdoorkleding voor kinderen. Maar ik vond niet echt wat ik zocht, dus ondernam ik actie en begon een aantal dingen zelf te ontwerpen: kleurrijke, unieke en tijdloze ontwerpen die sindsdien niet meer zijn veranderd.

Ducksday groeide stap voor stap en werkt inmiddels met fantastische mensen. We zijn er allemaal van overtuigd wat we kinderen kunnen bieden en dat iedereen die onze kleding maakt eerlijk beloond moet worden. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, duurzame manieren om onze kleding te produceren. Een duurzaamheid die oprecht is en niet zomaar een marketingconcept.

Wij geloven echt dat kinderen de natuur alleen kunnen respecteren als ze deze ervaren. Zij zijn onze toekomst en we moeten ze dezelfde kansen geven als toen we kinderen waren.

Ik wil alle mensen die mijn droom steunen eerlijk en oprecht bedanken.

Ik ben een gelukkige vrouw en moeder.

Bettina